محمد علافچي در گفتگو با خبر نگار اقتصادي مهر با ا نتقاد از عملكرد صنايع نساجي ، افزود: عملكرد صنايع نساجي در سال هاي گذشته موجب انقراض تدريجي كشت پنبه در كشور شده است بطوريكه در طول سال هاي 77 تا 83 و همزمان با بالابودن قيمت جهاني پنبه در مقايسه با محصول داخلي ، صنايع نساجي با اعتراض به صندوق پنبه خواستار فروش پنبه داخلي با كيفيت بالا به صنايع داخلي به جاي صادرات آن شدند و بر اين اساس صندوق پنبه مقادير زيادي از پنبه داخلي را به نساجي ها فروخت .
وي گفت: اين درحالي است كه در سال 83 و همزمان با افزايش توليد جهاني و داخلي پنبه و كاهش قيمت جهاني اين محصول به 104 سنت در هر كيلو ، صنايع نساجي به بهانه عدم كيفيت پنبه داخلي هزاران تن پنبه به نام الياف بلند ا وارد كردند كه باعث انقراض تدريجي كشت پنبه در ايران شده است .
علافچي با اشاره به عدم افزايش تعرفه واردات پنبه از ابتداي سال جاري تصريح كرد: از ابتداي سال جاري تعرفه واردات پنبه براي تمامي طول تارها 16 درصد تعيين شده است كه با اصرار صنايع نساجي و به نسبت تعرفه 20 درصدي الياف متوسط در سال گذشته حدود چهار درصد كاهش دا شته است .
وي نياز صنايع نساجي به پنبه را حدود 110 هزار تن اعلام كرد و افزود: با احتساب 35 هزار تن موجودي پنبه از سال قبل و واردات 11 هزار تني پنبه ، صنايع نساجي تا اول فصل برداشت (شهريورماه ) نيازي به واردات ندارند.
علافچي تاكيد كرد: با توجه به بحراني بودن صنعت پنبه و عدم رغبت كشاورزان براي كشت اين محصول سطح زير كشت پنبه در سال جاري در استان خراسان قطعا 30 درصد كاهش خواهد يافت.
وي تاكيد كرد: متاسفانه سطح زير كشت پنبه در كل كشور در مقايسه با دو سال گذشته حدود 50 درصد كاهش يافته است .
نظر شما